Kerkdiensten

Algemene gegevens

De kerkdiensten zijn de hartslag van ons gemeenteleven. Elke zondag en op de belangrijkste christelijke feestdagen komen we bij elkaar om God te loven en te prijzen, om te luisteren naar zijn woord en om elkaar te ontmoeten. 

De diensten vinden in de regel plaats in ons eigen kerkgebouw, het Lichtbaken (Aalsmeerderweg 751 te Rijsenhout). Afwijkende locaties worden in de agenda vermeld. 

Elke zondag is er één dienst, deze start om 10.00 uur. 

Invulling diensten

In zowel de inhoud als de vorm van onze kerkdiensten zoeken we naar een ‘gezonde mix’ van traditioneel en eigentijds.

Zo houden we van een inhoudelijk goede preek, maar vinden we het ook fijn als we die inhoud kunnen verbinden met ons dagelijkse (geloofs)leven. Wat betreft de liedkeuze houden we van afwisseling: psalmen en gezangen, maar ook opwekkingsliederen, liederen van Sela en andere nieuwe liederen. Liederen voor jongere en oudere gemeenteleden, begeleid door zowel orgelspel als een combo of band.

De ochtenddienst is een dienst voor alle leeftijden. Elke zondag is er aandacht voor de kinderen door een eigen kindermoment. Ook is er ’s morgens kindernevendienst voor de kinderen in de basisschoolleeftijd, en oppas voor de allerkleinsten (n.b. vanwege het Coronavirus is dit momenteel slechts één keer in de drie weken).

Na de dienst drinken we koffie met elkaar in de hal van onze kerk. Omdat we een streekgemeente zijn is dit ontmoeten van elkaar in de kerk een belangrijk deel van ons gemeente-zijn.

De middagdienst kent een soberder en traditioneler karakter. Vaak is er alleen een organist om de zang te begeleiden. Een aantal keer per jaar organiseren we een zangdienst onder de naam Rijsenhout Zingt. 

Uitzending

Onze kerkdiensten zijn live en achteraf te bekijken en te beluisteren op Kerkdienstgemist.nl.
(klik op het logo of op de link)