Kennismaken

Snuffelen

Op deze website kun je al veel over onze gemeente te weten komen. Misschien ben je daardoor nieuwsgierig geworden naar ons of één van onze activiteiten. Je bent van harte welkom om eens ‘in het echt’ te komen kijken. Dat is helemaal vrijblijvend en kost niets. 

Oriënterend gesprek

Heb je vragen over ons geloof of onze gemeente? Of overweeg je om je bij onze gemeente aan te sluiten? Een van onze wijkouderlingen neemt graag de tijd om je in een gesprek meer te vertellen. Bijvoorbeeld over ons geloof, onze gebruiken of praktische dingen die je op deze website niet kunt vinden. Je kunt hen bereiken via het contactformulier elders op deze website.

Lid worden

Natuurlijk kun je ook direct lid worden van onze gemeente als je dat wilt. Wij maken dan graag een kennismakingsgesprek met je. Als je nog bent ingeschreven bij een andere kerk of gemeente, dan moet je daar je lidmaatschap opvragen. In de kerk heet dat bewijs van lidmaatschap een attestatie. Daarop staan belangrijke gegevens die wij weer kunnen gebruiken bij de inschrijving in ons register. Je kunt zo’n attestatie opvragen bij de scriba, secretaris of het kerkelijk bureau van jouw gemeente. Heb je het document met je kerkelijke gegevens ontvangen? Dan kun je deze inleveren bij onze scriba, de predikant of één van de ouderlingen.

We kennen in onze gemeente twee vormen van vast lidmaatschap: dooplid en belijdend lid. Als je als kind in een andere kerk of gemeente gedoopt bent, dan word je ook bij ons ingeschreven als dooplid. Je hoeft je dus niet opnieuw te laten dopen. Ben je als volwassene gedoopt na een eigen geloofskeuze, dan schrijven we jou in als belijdend lid. Ook als je in een andere kerk belijdenis hebt gedaan, dan schrijven we jou in als belijdend lid. Ben je nog niet gedoopt of heb je nog geen belijdenis gedaan? Dan willen we graag met je spreken over de betekenis van deze belangrijke geloofsmomenten. Voel je vrij om daarvoor het contact te zoeken met onze predikant ds. Jaco Weij. 

We helpen je graag verder op jouw weg met God.